eSense classified as a Tier Two company in the urban service providers category for the IT and Telecommunications sector

Nov 30, 2022

Following two decades as one of the region’s preeminent software and cloud technology companies, Saudi Based eSense is pleased to announce its recent classification as a Tier Two company in the urban service providers category for the IT and telecommunications sector.

The classification, determined by the Saudi Ministry of Municipal and Rural Affairs & Housing (MOMRAH), follows eSense’s capacity to produce high-value results from the capable hands of its exemplary team. Reflecting the company’s commitment to consistent excellence in service, MOMRAH has granted eSense this distinguished recognition.

eSense CEO Wisam Banat said: “We at eSense are humbled and honored that the ministry has recognized our company with this esteemed classification. We have always worked to provide stellar enterprise solutions and assist organizations to transform their IT, line of business apps, platforms, and solutions to modern, cloud-powered solutions.

This is a testament to our ability to deliver on our client’s requirements with high success rates within the required time frames and budgets. We are so pleased that our hard work and pursuit of quality have been acknowledged and are ready to take on more challenging projects that will take us to the next level.”

As a pioneer in the IT solutions field, eSense has a proven track record of delivering cutting-edge digital solutions to governmental & semi-governmental entities alike to lend a hand in furthering the governmental 2030 vision’s digital transformation goals.

eSense is a leading regional software and cloud technologies company recognized for its innovative solutions and continued pursuit to provide exceptional services to its clients.

Established in 2002 as a software development company, eSense rapidly evolved into developing stellar enterprise solutions and assisting organizations to transform their IT, line of business apps, platforms, and solutions to modern, cloud-powered solutions.

Today, eSense is headquartered in Saudi Arabia with over 200 employees serving a wide array of public enterprises, education & private entities.

 

يسر شركة ايسنس أن تعلن عن حصولها على شهادة التصنيف من الدرجة الثانية في قطاع الاتصالات وتقنية المعلومات، كونها واحدة من أبرز الشركات التي تميزت بمجموعة من المنصات والمنتجات التقنية التي جاءت لتقدم حلولاً فعَّالة لتحديات جوهرية في مجالات إدارة وتمكين التحول الرقمي والإبداعي.

ويأتي هذا التصنيف الذي تم تحديده من قبل وزارة الشؤون البلدية والقروية والإسكان في المملكة العربية السعودية كنتيجة لمقدرة ايسنس على تقديم مشاريع ناجحة تتميز بقيمتها العالية، وقد منحت الوزارة ايسنس هذا التقدير المتميز لما عكسته الشركة من التزام بكافة المعايير المعتمدة حيث يعد التصنيف مؤشراً لقدرة الشركة واختصاصها بما يتلاءم مع إمكاناتها الذاتية والمالية، والفنية والإدارية والتنفيذية.

وتجدر الإشارة بأنه يتم منح هذا التصنيف بعد تقييم عدة جوانب من الخدمة المقدمة، من مستوى إدارة جودة الخدمات والحلول وعوامل الاستدامة، والأثر لهذه الحلول بالإضافة الى العديد من الجوانب الأخرى.

وبهذه المناسبة؛ صرح الرئيس التنفيذي لشركة ايسنس المهندس وسام بنات: "نشكر وزارة الشؤون البلدية والقروية والإسكان على منحنا التصنيف من الدرجة الثانية حيث نتشرف في ايسنس بحصولنا على هذا التصنيف المميز الذي منحتنا إياه الوزارة، فلقد عملنا دوماً بجهود حثيثة، وعزيمة عالية على فهم الاحتياجات المختلفة لكل عميل، ومن ثم دراستها بدقة، ومعالجتها عبر تقديم حلول تقنية رائدة؛ تساعدهم في تحقيق أهدافهم، وتعزز تطلعاتهم، وتمهد لهم الطريق نحو التطور والازدهار، حيث نطمح دائماً في ايسنس لتقديم الحلول والخدمات المتطورة، التي تُسخِّر قوة التقنية وتُطوّعها في تغيير الطريقة التقليدية في إنجاز الأعمال، وإعادة تعريف مفهوم إدارة وتمكين التحول الرقمي والإبداعي ليكون أسهل، وأسرع، وذو قيمة ملموسة".

وأضاف المهندس وسام: "يأتي هذا التصنيف كدليل على قدرتنا على تلبية متطلبات عملائنا بنسب نجاح عالية ضمن الميزانية والأطُر الزمنية المحددة، ويسعدنا كثيراً أن يتم تقدير عملنا الدؤوب وسَعيِنا المستمر لتحقيق الجودة المأمولة، كما أننا على أهبة الاستعداد للعمل على مشاريع وتحديات جديدة لنرتقي بأعمالنا لمستويات أفضل".

تأسست ايسنس في عام 2002 وهي شركة اقليمية سعودية المنشأ، واستطاعت خلال رحلتها الطويلة أن تتقدم بخطى سريعة وواثقة كإحدى الشركات الرائدة في مجال تطوير حلول أعمال والتقنيات السحابية، وتمتلك الشركة سجلاً حافلاً في تقديم حلول مبتكرة، ومعروفة بسعيها الدائم لتقديم خدمات قيّمة واستثنائية لعملائها، من خلال فريق مميز يخدمون فئة واسعة من الجهات الحكومية والخاصة والمؤسسات التعليمية.